Första steget

Många tankar och ibland svåra beslut. Anledningen till varför du vill sälja kan vara många, men oavsett, så vill vi att du ska veta att vi tar hand om dig hela vägen. Vi tar även hand om din bostad, dina intressenter och ditt hems nya ägare. Välmående är nämligen ett av våra ledord.

Att bjuda in en okänd person, som dessutom ska sätta en ”prislapp” på ditt hem, kan kännas nervöst och ibland obekvämt. Vi har största respekt och förståelse för detta! Vårt möte är förutsättningslöst och egentligen bara till för att vi ska lyssna in dig och dina önskemål, berätta vilka vi är och hur vi arbetar. Utifrån den behovsanalysen och, en från vår sida, djupare research – sätter vi ihop ett förslag som vi tror passar dig och som infriar dina önskningar.

Att välja mäklare

Boka gärna möte med mer än en mäklare och välj sedan den som du fått bäst förtroende för. Försäljningsprocesser är privata, olika långa och ibland även känsloladdade. Därför är det viktigt att du känner att du kan trivas tillsammans med din mäklare. Väljer du oss, känner vi oss hedrade och börjar genast att tillsammans med dig, planera och lägga upp en strategi för din kommande försäljning.

Vi gör bostaden säljklar!

Vi vill visa upp din bostad från sin allra bästa sida, så att du kan få bästa möjliga betalt, och den nya ägaren känna sig stolt över sitt köp. Win-win-win! Tillsammans går vi igenom sådant som är bra att tänka på och fixa till innan fotografering, t ex: städning/undanplockning, trädgårdsfix o s v. Behövs ett rum målas om eller några lister fästas – då ordnar vi det med. Styling av bostaden är ett komplement som vi gärna förespråkar. Det kan vara allt ifrån att tillföra lite fräscha snittblommor och ett snyggt sängöverkast – till att se över bostadens belysning och rummens möblering. Vi vet att våra sinnen påverkar både intryck och beslut. Samtliga bostäder marknadsför vi med proffsiga bilder och berättande skildringar på Hemnet, Blocket, Booli och på Facebook och Instagram – det är här de allra flesta spekulanter finner sitt nya boende.

Visningarna

Det viktigaste inslaget i hela försäljningsprocessen! Oavsett om du väljer öppen eller bokad visning, så vill vi att det ska vara en harmonisk och trevlig helhetsupplevelse för alla. Prospekt och snyggt broschyrmaterial tillsammans med lite dryck, frukt och snacks står framdukat i god tid. Vi erbjuder långa visningstider och ansvarig mäklare är alltid på plats och tar hand om spekulanterna – och ger dem den tid de behöver, helt utan stress. Detta resulterar i att det ibland, inte helt oväntat, sätter igång budgivningen redan på visningen, eller iallafall strax därefter.

Avslut och kontrakt

Grattis! Din bostad har nu en köpare och det är dags att skriva kontrakt. Vi sätter oss ner tillsammans, i lugn och ro, och kommer överens om tillträdesdag m.m. Köparen bokar, i de allra flesta fall, en besiktning – som även du medverkar på. När alla villkor är uppfyllda är det dags att se fram emot flytten – och när det är tid att deklarera, hjälper vi gärna till med det också.

Hagermansgatan 16, 271 32 YSTAD +46 722 33 17 11 kontakt@bymogensen.se