Vejastigen 12, Simrishamn – Brantevik
Simrishamn - Brantevik Vejastigen 12
Villa
7 r.o.k.
149 kvm
4 250 000 kr
eller högstbjudande
Visningar

Inga visningar

Vejastigen 12, Simrishamn – Brantevik

H A V S U T S I K T E N och närheten till havet är bara en bråkdel av allt det unika som följer med denna fastighet. Förutom den gamla fiskelängan, generös till ytan och med många rum till antalet, finns även det gamla brygghuset kvar med sin gråstensfasad och charmerande patina. Den kreativa ådran väcks gärna till liv här inne och kanske ska de två rummen få vara ett alldeles eget och privat hemmagalleri… Bostaden ruvar på gott om historia och ”sjörövarberättelser”. De två boendeplanen rymmer gott och väl både vänner och familj – och på den härliga innergården samsas kullersten, gammaldags vårlökar och färgsprakande flora. Läget är ett av de bästa i Brantevik och bostadens genomtänkta och frikostiga planlösning gör definitivt villan extra intressant.

Interiör

Många rum, som balsam för själen
Entré och hall med två dubbelgarderober samt marmorplatta på golvet. Allrummet med den vackra kakelugnen ligger i anslutning till matrummet, båda med parkettgolv. Ett trappsteg ner från allrum och matrum ligger köket med stora fönster och utgång till den stenlagda uteplatsen med både skiffer- och kullersten. I köket ligger klinker på golvet och utrustningen består av kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn samt diskmaskin. I arbetsrummet, som praktiskt nog är i anslutning till köket, ligger ett parkettgolv.Tvättavdelningen och groventrén är försedd med tvättmaskin, torktumlare, grovvask samt förvaring. Ett stort sovrum med garderober och parkettgolv finns också på nedanvåningen. I badrummet finns badkar, handfat med kommod och toalett. Ett separat utrymme med dusch samt förberedd bastu, ligger alldeles intill sovrummet.  

En trappa upp, för nästa generation
Allrummet är ett rymligt rum som nästa generation gärna huserar i. Här finns gott om plats för lek och stoj. Och de två sovrummen är fina som gästrum. Alla rum har parkettgolvÄven på denna våning finns ett badrum, här med dusch.  

Brygghuset & den konstnärliga ådran
Två utrymmen/rum med mycket charm, patina och originalmaterial som kan användas till förråd, arbetsbod eller liten ateljé.

Fakta

Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Simrishamn
Stad: Brantevik
Område: Simrishamn - Brantevik
Storlek: Tomtarea: 1040 Kvm (Fastighetsregistret), Biarea: 5 Kvm (Fastighetsregistret), Boarea: 149 Kvm (Fastighetsregistret),
Rum: 7 , Varav sovrum: 3 till 4
Byggnadstyp: 1 1/2 plans skånelänga
Byggnadsår: 1909
Byggnadssätt: Fasad: Puts, Tak: Plåt, Stomme: Sten, lecablock och tegel, Bjälklag: Betong och trä, Grundläggning: Leca,
Uppvärmning: Elpanna (vattenburen el) och kakelugn
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Taxeringsvärde: Totalt: 3 261 000 kr, varav byggnad 1 605 000 kr, varav tomt 1 656 000 kr Taxeringsår: 2018 Taxeringskod: 220
Pantbrev: 1 111 000 kr
Energistatus: Behövs ej
Driftskostnader: Totalt: 2 401 kr/mån varav El: 1 696 kr/mån, Vatten/Avlopp: 574 kr/mån, Renhållning: 131 kr/mån, Driftskostnader kommentar: I driftskostnaden ingår elförbrukning, VA och renhållning.

Ansvarig mäklare

Paula Mogensen
Paula Mogensen
Fastighetsmäklare

Visningar

Inga visningar