Österleden 26, Ystad – Sandskogen
Ystad - Sandskogen Österleden 26
Fritidshus
6 r.o.k.
90 kvm
3 900 000 kr
eller högstbjudande
Visningar

Inga visningar

Österleden 26, Ystad – Sandskogen

S E K E L S K I F T E S D R Ö M på den södra sidan i Sandskogen. Den sidan av landsvägen som via de smala skogsstigarna leder rakt ner till stranden. Denna nationalromantiska sommarvilla byggdes år 1900 med snickarglädje i fokus och inreddes överflödigt med tidstypisk pärlspont. Arkitekten tyckte att en balkong var för lite, så villan fick tre. I olika väderstreck. Vid entrén lät man gjuta pampiga pelare och vartenda fönster tillverkades för hand av den lokala snickaren, med vackra spröjsar och kopplade beslag. Och än idag är originalet karaktäristiskt på huset – både exteriört och interiört. Det är inte bara att allt är bevarat som är sällsynt – det är formen på det också! Perfekt originalskick, vårdat med kärlek och respekt. Ett kulturhistoriskt arv överlämnas med varsam hand. Ett synnerligen unikt tillfälle att förvärva ett attraktivt ”kråkslott”. En bakelse kryddad med vanilj och rosmarin. Så är känslan.

Interiör

P U N S C H V E R A N D A N  är husets ljusa entré. Här ligger ett härligt brädgolv som är genomgående i husets alla rum. Allrummet med sitt vackert burspråk och gjutjärnskamin med tegelvägg bakom är nästa rum i fil. Här finns smart förvaring under trappen. Matrummet är liksom också som en veranda med många fönster in mot skogen. Köket är delvis i original, med diskbänk och stänkskydd i rostfritt. Här ligger plastmatta på golvet och inredningen består av kyl/frys och spis (tre plattor). Från köket har man en separat utgång till trädgård samt ett gammaldags skafferi. Helkaklat badrum från 2014 med dusch, handfat, toalett, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt handdukstork. På golvet ligger en italiensk sjöstensmarmor och på väggarna sitter en engelsk kakel. Vackra och tidstypisk inredning från Burlington. Golvvärme (el). 

E N  T R A P P A  U P P  finns en liten hall med garderob. Direkt till vänster ligger ett sovrum med våningssäng och nästa mindre sovrum har utgång till balkong. Master bedroom är rymligt och har utgång till den stora balkongen, en takterrass på ca 21 kvm med brasiliansk valnöt på golvet. Från detta sovrum har man även utgång till en mindre balkong. Alla rum på ovanvåningen har precis som på nedan våningen brädgolv, pärlspont på väggarna och vackert spröjsade fönster.

Larm finns att ta över. 

Vidbyggt förråd samt ett fristående isolerat förråd på 5,76 kvm (2,4 m x 2,4 m)

Förbättringar utförda:

2020 Nytt avlopp från duschen
2015 Terass ovanplan
2015 Ny el
2014 Elpanna som kan regleras via mobil
Balkonggolvet ovanför burspråket är omlagt
Nya radiatorer
Fiber

Stugan är Q2 märkt, för mer information kontakta handläggande fastighetsmäklare. 

Fakta

Ägandeform: Arrende - Fritidshus
Kommun: Ystad
Stad: Ystad
Område: Ystad - Sandskogen
Storlek: Boarea: 90 Kvm (Enligt säljaren), Entréplan är på ca 65 kvm och ovanplan på ca 25 kvm.
Rum: 6 , Varav sovrum: 3
Byggnadsår: 1900
Byggnadssätt: Fasad: Panel, Tak: Tegel, Stomme: Trä, Bjälklag: Trä, Grundläggning: Betong/plintar, Ventilation: Självdrag
Tv- internetutbud: Fiber inkopplat
Uppvärmning: Elpanna och gjutjärnskamin
Arrende: 12 730 kr/år
Energistatus: Behövs ej
Driftskostnader: Totalt: 2 619 kr/mån varav Värme: 2 092 kr/mån, Vatten/Avlopp: 485 kr/mån, Övrigt: 43 kr/mån, Driftskostnader kommentar: I driftskostnaden ingår uppvärmning, el, VA, renhållning, larm och fiber (Teleservice)

Ansvarig mäklare

Paula Mogensen
Paula Mogensen
Fastighetsmäklare

Visningar

Inga visningar