Hörupsvägen 395, Löderup
Löderup Hörupsvägen 395
Villa
5 r.o.k.
122 kvm
4 200 000 kr
eller högstbjudande
Visningar

Inga visningar

Hörupsvägen 395, Löderup

S O L C E L L S P A N E L E R N A håller energikostnaderna nere. Gästlägenheten skapar en intäktsmöjlighet. Denna avstyckade Österlengård är en ”möjligheternas fastighet” för dig med mål och visioner. Här kan du bo och verka, skapa ett generationsboende, hyra ut delar eller bara fullt ut njuta av soluppgångarna över de böljande fälten och andas Österlenluft. Fastigheten ligger i utkanten av byn, på ett mycket bra kommersiellt läge. Att här är rofyllt och magiskt vackert råder det ingen tvekan om. Att gårdens byggnader är i mycket gott skick beror på skötsamhet av tidigare och nuvarande ägare. Ytorna är stora och kan lämpa sig för verksamhet eller hobby som kräver ett gott både inomhus- och utomhusklimat. Detta är ett verkligt fint tillfälle att ta över en charmig, lantlig och spännande fastighet som med råge kommer rymma alla dina drömmar.

Interiör

B O N I N G S H U S E T  på ca 126 kvm har en välkomnande  entré och hall med avhängning och varmvattenberedare (CTC Drabant). Köket är nyrenoverat med inredning i vitt, bänkskivor av slipad betong och porslinsvask med mässingskran. Utrustningen består av spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn och kyl/frys, maskiner från SMEG, Samsung och Electrolux. På golvet i entré, hall och kök ligger klinkers med golvvärme (el). Intill köket ligger den isolerade verandan med spröjsade fönster i tre riktningar och vackert trägolv. Allrum med pärlspont och synliga bjälkar i taket, parkettgolv och en värmande kamin från Handöl. Sovrum med vitlaserat trägolv och synliga bjälkar i taket samt ett sovrum med plastmatta. Från det större sovrummet har man direkt access till nybyggd tvättavdelning med våtrumsmatta på golvet, garderober, avställningsytor, vask, tvättmaskin (Miele) och torktumlare (Electrolux) samt WC. Totalrenoverat badrum (2022) med dusch, handfat med kommod och WC. Badrummet har ingång dels ifrån hallen men även ifrån ett av sovrummen. I huset finns även trappa från hallen upp till ovanplan och till lägenheten men är inte i bruk idag.

L Ä G E N H E T E N  på ca 108 kvm ligger ovanpå boningshuset och nås via en trappa i ladan. Gästlägenheten består av ett stort allrum med plats för både matbord, soffor och lounge. Här finns även kök med en utrustning som består av kyl/frys, spishäll och ugn. En specialdesignad trappa leder upp till ett sovloft med trägolv. Badrum från 2021 med dusch, handfat med kommod och WC samt tvättmaskin. Klädkammare för praktisk förvaring. På golvet i hall, klädkammare och allrum ligger laminatgolv.

M A S K I N H A L L E N , ladan, butiken. Ladan och maskinhallen är oinredd. Det f.d. stallet är inrett till butik med affärsdisk och utrymmen för inredning, lager, keramikverkstad m.m och här är indraget vatten (kall) samt två värmepumpar (luft/luft). Butiken är på ca 107 kvm, ladan på ca 82 kvm och maskinhallen på ca 145 kvm 

O R A N G E R I E T är stort nog för ett sagobröllop. Det ligger placerat vid gaveln av butiken och har en magisk utsikt över åkrarna. Gjuten platta på marken och väggar av betong och trä samt synliga bjälkar i taket. Orangeriet är ca 52 kvm. 

G A R A G E T  är en äldre byggnad och rymmer tre bilar och är på ca 36 kvm. 

L A D D B O X  till bil (el) finns på fastigheten.

Vid intresse kan butiksverksamheten överlåtas, för mer information kontakta fastighetsmäklaren.

 

Fakta

Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Ystad
Stad: Löderup
Område: Löderup
Storlek: Tomtarea: 4934 Kvm (Fastighetsregistret), Boarea: 122 Kvm (Fastighetsregistret),
Rum: 5 , Varav sovrum: 3
Byggnadstyp: Gård
Byggnadsår: 1922
Byggnadssätt: Fasad: Puts, Tak: Plåt, Stomme: Tegel, Bjälklag: Trä/betong, Grundläggning: Källare under liten del av huset, i övrigt torpargrund.,
Tv- internetutbud: Fiber indraget
Uppvärmning: Solceller, direkt el samt luft/luft värmepump och och kamin (Handöl)
Fönster: 2-glas och 3-glas,
Eldstad: Braskamin, sotning och brandskyddskontroll utförd sep 2022,
Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Taxeringsvärde: Totalt: 1 034 000 kr, varav byggnad 704 000 kr, varav tomt 330 000 kr Taxeringsår: 2021 Taxeringskod: 220
Pantbrev: 1 650 000 kr
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 142 kWh/Kvm och år
Energiklass: E
Driftskostnader: Totalt: 2 005 kr/mån varav El: 975 kr/mån, Vatten/Avlopp: 200 kr/mån, Sotning: 41 kr/mån, Renhållning: 461 kr/mån, Övrigt: 329 kr/mån, Driftskostnader kommentar: I driftskostnaden ingår värme, el, VA, renhållning, slamtömning, sotning och bredband. Det tillkommer 8.874 kr /år för fastighetsavgift.

Ansvarig mäklare

Paula Mogensen
Paula Mogensen
Fastighetsmäklare

Visningar

Inga visningar