Föreningsgatan 65 A, Rörsjöstaden
Rörsjöstaden Föreningsgatan 65 A
Bostadsrätt
5 r.o.k.
162 kvm
6 000 000 kr
eller högstbjudande
Visningar

Inga visningar

Föreningsgatan 65 A, Rörsjöstaden

S E K E L S K I F T E S V Å N I N G E N är totalrenoverad i exklusiv kolonialstil. Den andas Newport, Ralph Lauren och New Hampton. Den höga takhöjden, de pompösa stuckaturerna, pardörrarna och alla andra klassiska och tidstypiska detaljer är bevarade och ger de generösa rummen i fil, en andäktig känsla. Materialen som valts vid renoveringen är de allra bästa på marknaden, och noga utvalda i ”färg och form”. I köket dominerar SMEG med sina lyxiga vitvaror – helt i grått precis som inredningen. Och på samtliga väggar i våningen sitter påkostade tapeter i välstämda blå och grå toner. Intill köket ligger balkongen med utsikt över innergården. Det vackra smidesräcket, fasaderna i handslagen tegel och alla de vackra fönstren, berättar om en tid som här, både är uppskattad och respekterad. Allt är precis så välbevarat och omhändertaget som man vill kunna förvänta sig av en äkta sekelskiftesvåning.

Interiör

 V A C K R A  S A L O N G E R  I  F I L

Entré genom dubbla glas- och spegeldörrar och här, i den rymliga hallen, finns en platsbyggd garderob med sittplats och ytterligare plats för inredning och avhängning.

Tre av rummen ligger i fil med skjutdörrar emellan, vilket gör att man enkelt kan ändra användning och funktioner för de olika rummen. Alla rum kan även nås från serveringsgången. I samtliga rum finns vacker stuckatur både i tak och på väggar samt bröstpanel och fiskbensparkett. Den största salongen ligger på hörnan med fönster åt två håll och intill finns ett allrum/sovrum. I salongen hänger en kristallkrona som följt med och suttit här de senaste 40 åren och som ägarna gärna ser stannar kvar. Stort sovrum med garderobsinredning och utöver de tre rummen finns ytterligare ett sovrum med garderobsinredning. Den f.d. serveringsgången har även den bröstpanel och här ligger en klassisk svart/vit rutig stenplatta. Här sitter den gamla pigklockan kvar sedan byggåret och fungerar än idag. 

Snyggt badrum i grått med mässingsbeslag samt kran och dusch från Primy i borstad mässing, gör morgonbestyren trivsamma. I köket ligger en brun/svartbetsad fiskbensparkett från Bjelin och en platsbyggd och detaljrik inredning i antracitgrått med mässingsbeslag från Helix. Bänkskivorna är specialtillverkade i slitstark Epoxy. Kran även här i borstad mässing ifrån Primy. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys med ismaskin (sidebyside, SMEG), spishäll med gas (Siemens), varmluftsugn (SMEG, el), fläkt (SMEG) och integrerad diskmaskin. I köket finns även en köksö med förvaring och sittplatser samt mikrovågsugn och vinkyl från Severin. Från köket finns utgång till balkong i västerläge samt utgång till trapphuset intill. I köket finns även ett litet förråd. Det femte rummet är matrummet som ligger intill köket och snyggt avdelat med glasvägg emellan. 

Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt avställningytor och förvaring, gör vardagen bekväm och praktisk.

Hela våningen är totalrenoverad i tidsenlig stil med smakfulla och påkostade material och maskinval. Samtliga tapeter kommer ifrån Ralph Lauren och Lexington. 

På innergården finns ett gårdshus till förfogande för de boende och gemensam tvättavdelning i källarplan.

Föreningen

Brf Lyngby bildades 1987 och innefattar 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt med adresserna Andrégatan 14 och Föreningsgatan 65 A och 65 B. SBC har hand om den ekonomiska förvaltningen. 

Parkering:
I området finns boendeparkering, för mer information kontakta Malmö Stad.

Bredband/tv: 

Föreningen är ansluten till ComHem och för att få grundutbudet för tv och bredband 100/100 betalar man utöver månadsavgiften 270:-/månad. 

Förbättringar utförda:

1996 - byte av fönster gatsida
1997 - elstammar
1997 - balkongrenovering
2003 - ny takbeklädnad
2004 - byte till fjärrvärme
2006 - ny tvättstuga
2006 - omläggning, nyplantering gård
2007 - fasadrenovering
2008 - fuktspärrat grundmurar
2011-2012 spolat avloppsstammar
2014 - bytt tappvattenstammar
2015 - bytt gårdsfönster, lägenheter
2016 - totalrenoverat gårdshus
2016 - renoverat fönster, trapphus
2018 - monterat taksäkerhet 
2018 - ommurning av skorsten
2018 - renovering av ventilationskanaler

Planerat underhåll:

2020 - byte av portar och låssystem (prel, kan ske tidigare/senare)
2021 - renovering av avloppsstammar (prel tidsplan)

Den 1/1 2019 höjdes avgiften med 3 %.

Överlåtelseavgiften är fn på 1.163:- och betalas av köparen. 

Fakta

Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun: Malmö
Stad: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Storlek: Boarea: 162 Kvm (Enligt föreningen),
Rum: 5 , Varav sovrum: 3
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1929
Fönster: 3-glas,
Våning: 4 Hiss: finns ej
Lägenhetsnr: 8
Avgift: 6 778 kr
Ingår i avgiften: värme, vatten, kabeltv och bredband
Andelstal, förening: 0.0855000 %
Andelstal, ägande: 8.31038% %
Energistatus: Utförd

Ansvarig mäklare

Paula Mogensen
Paula Mogensen
Fastighetsmäklare

Visningar

Inga visningar