Ehrensvärdsgatan 15 A, Malmö – Rörsjöstaden
Malmö - Rörsjöstaden Ehrensvärdsgatan 15 A
Bostadsrätt
2 r.o.k.
56 kvm
1 925 000 kr
eller högstbjudande
Visningar

Inga visningar

Ehrensvärdsgatan 15 A, Malmö – Rörsjöstaden

A N N O 1 9 2 5 våningen ligger i ett av Malmös attraktivaste kvarter, är full av tidstypiska detaljer. Vackra stuckaturer, välhållen fiskbensparkett och stora spröjsade fönster som vi gärna står länge vid och njuter av utsikten genom. Fjärde våningen ger ett privat och insynsskyddat hem och på vägen upp förundras vi över arkitekturen, snickarglädjen och det pampiga, och för byggnadsåret, klassiska stengolvet. Känslan i lägenheten är väldigt harmonisk och fridfull – så samstämd och lugn. En naturlig färgskala som gör det enkelt att inreda personligt. Smakfull balans med respekt för byggnadsvård. Ett kvarter hemifrån ligger Värnhemstorget med sitt spännande utbud av mat, dryck och shopping.

Interiör

T A K H Ö J D E N  är genomgående generös och entrén är via en spröjsad originaldörr med fönster och gammaldags brevinkast i mässing. I badrummet finns det dusch, handfat, badrumsskåp, toalett och en trevlig nisch för färska blommor eller favoritparfymen. De två rummen ligger i fil och i sovrummet finns ett burspråk samt garderobsinredning med gott om plats för den modemedvetna. Pardörren är även den i original och är placerad mellan sovrum och allrum. Dessa båda rum har vacker fiskbensparkett på golvet. I hallen, även den med fiskbensparkett, finns det plats för ytterkläder och här finns även en ingång till klädkammaren. Köket är renoverat och har fått en modern touch som skapar en fin kontrast till det vitmålade brädgolvet. Utrustningen består av kyl/frys, spishäll, varmluftsugn och fläkt.

B A L K O N G E R  i sydvästläge finns på varje mellanplan i trapphuset. Dessa får fritt disponeras av de boende. 

T V Ä T T S T U G O R N A  ligger på vinden, våningen ovanför din lägenhet, och här finns även två tillhörande vindsförråd.

I N N E R G Å R D E N  är en fantastisk oas. Stor och fin. Välskött. Här finns lekplats för de yngsta och uteplatser. Innergården är mycket inbjudande med mycket grönska, grillplats i den fina bersån och flaggstång. Föreningen har en speciell gårdsgrupp som sköter om allt detta.

F Ö R E N I N G
Bostadsföreningen Hemfrid u.p.a. bildades samtidigt som föreningens byggnader uppfördes. Föreningen består av 123 lägenheter och har adresserna Föreningsgatan 81-83, Döbelnsgatan 12-16, Kungsgatan 54-56 och Ehrensvärdsgatan 11-17.

Föreningen har ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till en kostnad om 150 kronor/natt. I källaren finns ett hobbyrum som lämpar sig perfekt vid mindre snickeriarbeten. Föreningen har två badrum, vardera utrustat med två badkar, dusch och toalett. Badrummen kan bokas av medlemmarna. I föreningen finns totalt fyra tvättstugor, samtliga ligger på vindarna. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, vask och varmmangel. Dessutom finns flera torkvindar. På gården finns miljöstation med källsortering.

Förbättringar planerade:

Inom de närmaste åren 2019-2023 planeras löpande renovering av avloppsstammar, byte av utrustning i tvättstugor, ommålning av fönster och mindre renovering av innergården. För mer information se underhålls- och investeringsplan.

Föreningen har en egen hemsida, se www.bfhemfrid.se för mer information. 

 

 

Fakta

Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun: Malmö
Stad: Malmö
Område: Malmö - Rörsjöstaden
Storlek: Boarea: 56 Kvm (Enligt säljaren), Säljaren har utgått ifrån den mätning som utfördes av Eminenta, 2009-11-13, enligt Svensk Standard SS021053.
Rum: 2 , Varav sovrum: 1
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1925
Fönster: 2-glas,
Våning: 4
Lägenhetsnr: 32
Avgift: 2 846 kr
Ingår i avgiften: värme, vatten, vindsförråd, trappstädning och kabel-TV (internet tillkommer med 95:-/månad)
Andelstal, förening: 0.56665 %
Andelstal, ägande: 0.56335 %
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 170 kWh/Kvm och år

Ansvarig mäklare

Paula Mogensen
Paula Mogensen
Fastighetsmäklare

Visningar

Inga visningar